sobota, grudnia 02, 2006

buns from the oven



tepid water (1 cup)
Greek yoghurt (4 tbs)
honey (2 tbs)
salt (1tsp)
sunflower oil (2tbs)
rye flour (2/3 cup)
corn flour (1/3 cup)
wheat flour (1 cup)
oatbran (1/4 cup)
sunflower seeds (1/4 cup)
dried yeast (2 tsp)

1. Mix all the ingredients in a large bowl.
2. Knead the dough for 3 minutes.
3. Shape the dough into a ball and leave it in the bowl in a warm place, covered with cling film.
4. Preheat the oven to 200ºC.
5. When the dough has almost doubled in size, take it out of the bowl and cut into 6-10 pieces.
6. Dust the buns with flour.
7. Bake the buns in the oven for 20-25 minutes, until they have turned golden and crisp.
8. Take them out of the oven and leave to cool.

(Or, if you prefer, do not cut the dough into pieces before baking, but form a nice loaf instead.)

3 komentarze:

Anonimowy pisze...

cieplo i smakowicie

Anonimowy pisze...

Bułeczki jak bułeczki - za to sinigang wyszedł niemal jak oryginał:) Przynajmniej na zdjęciu;)
Fajnie, że się pojawił - dumny jestem:)

Anonimowy pisze...

Drogi Larku
Mówisz bułeczki, jak bułeczki - gdybyś miał okazje sróbować je jeszcze cieplutkie ze świeżutkim prosciutto di Parma i popił winem z Valpolicelli (Classico Allegrini) to zobaczyłbyś jaki urok ma slow food. Tylko naturalne produkty!!!
Ciao.